Over de KNRM

Wie is de KNRM en wat is ons doel?

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.400 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.000 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 3000 mensen worden geholpen of gered.

Ons doel

We voorkomen incidenten waar het kan. We redden en helpen mensen waar het moet. Van haven tot vaarwater, van strand tot zee.

Dat doen wij 24/7 en onder alle omstandigheden. En kosteloos. De KNRM is geen overheidsdienst, maar een zelfstandige organisatie met een eigen financiering, die in stand wordt gehouden door donaties, giften en nalatenschappen.

Iedereen die het water op wil gaan, voor werk of recreatie, kan dat goed voorbereid doen, met relevante informatie van de KNRM. Zeevarenden en watersporters kunnen, zowel op als aan het water, rekenen op hulp van de KNRM. De artsen van de Radio Medische Dienst (RMD) bieden kosteloos advies aan bemanningen van zeeschepen of jachten, waar ook ter wereld, bij ernstige ongelukken of ziekte aan boord. De KNRM Lifeguards bewaken de stranden op de Friese Waddeneilanden in de zomermaanden.

Bezoek de website van de KNRM

 

Help je mee?

Als je de KNRM steunt, draagt je bij aan een veiligere omgeving op en rond het water. Je helpt om onze vrijwilligers op te leiden tot professionele redders zodat iedereen in Nederland 24 uur per dag kan rekenen op de hulp van de KNRM.

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs die vrijwillig doneren. Mensen die op bescheiden wijze, met kleine donaties en giften, of op een ruimhartige manier, met periodieke schenkingen, testament of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken. Je kunt doneren voor het steunen van een van onze lopende crowdfunding projecten, of je kunt zelf in actie komen.