Streefbedrag naar beneden bijgesteld

27 december 2021 15:20

Vanaf dit voorjaar zijn onze vrijwilligers hard aan de slag om middels crowdfunding onze nieuwe reddingboot ‘Jaap Pronk’ te financieren. In overleg met het hoofdkantoor van de KNRM is besloten om het streefbedrag voor onze reddingboot om twee redenen naar beneden bij te stellen. We vertellen graag waarom.

In de crowdfundingsactie voor onze nieuwe reddingboot is tot vandaag uitgegaan van de bekostiging van de reddingboot zelf én van een lift om de reddingboot in het water te laten zakken. Deze zogenaamde bootlift is nog steeds nodig, maar zal op een andere manier door ons kantoor worden bekostigd. Door de bootlift niet mee te nemen in de crowdfundingsactie, kan het streefbedrag met 15.000 euro naar beneden worden bijgesteld.

Daarnaast is inmiddels duidelijk geworden dat voor reddingboten die op zout water varen, geen btw betaald hoeft te worden. Op Scheveningen doen we natuurlijk niet anders, dus dat is hartstikke mooi. Met die btw is echter in ons streefbedrag eerder wel rekening gehouden. Daarom kan het bedrag met nog eens 50.000 euro naar beneden worden bijgesteld.

Dat betekent dat ons nieuwe streefbedrag voor onze nieuwe reddingboot ‘Jaap Pronk’ vanaf vandaag 250.000 euro is. En het goede nieuws is, dat deze bijstelling betekent, dat we er bijna zijn! Voor iedereen die al een donatie voor onze boot heeft gedaan, super en dank je wel! Ken je mensen en/of bedrijven die een donatie willen doen? Laat hen weten dat dit hun laatste kans is, voordat we het streefbedrag straks écht bereikt hebben. Alvast bedankt!

 

 

Foto: Eva Bloem