Crowdfundingsactie succesvol afgesloten

14 februari 2022 16:46

Vandaag heeft KNRM Scheveningen haar crowdfundingsactie succesvol afgesloten. Door bijna 2.700 donaties, klein en groot, is het gelukt om ruim €250.000,- op te halen voor de nieuwe reddingboot. De nieuwe reddingboot wordt vernoemd naar oud-schipper Jaap Pronk.

In april 2021 startte KNRM Scheveningen met een crowdfundingsactie voor de nieuwe reddingboot. De nieuwe reddingboot gaat de oude reddingboot, de Beluga, na ruim 30 jaar trouwe dienst vervangen. De nieuwe reddingboot wordt een 7,5 meter lange RIB, met twee motoren. Dat betekent niet alleen meer power, maar ook meer veiligheid voor onze bemanning en de geredden. De reddingboot, een Chaterina D-klasse, wordt op dit moment ontworpen door Palfinger Marine in Harderwijk.

Bijzonder is dat de nieuwe reddingboot wordt vernoemd naar de iconische, Scheveningse reddingbootschipper Jaap Pronk, die in 2020 helaas is overleden. Jaap heeft gedurende zijn leven veel voor het reddingstation en de KNRM als geheel betekend.

KNRM Scheveningen is onder de indruk van de grote steun en betrokkenheid van alle donateurs. Door bijna 2.700 donaties is het gelukt om het streefbedrag te halen. Naast de individuele donaties, is ook door een aantal particulieren en bedrijven acties gestart. Voorbeelden van deze loffelijke initiatieven zijn de verkoop van Scheveningse tegeltjes, het vragen van een bijdrage voor de reddingboot in plaats van verjaardagscadeaus en de verkoop van t-shirts door Aloha Surf waarbij de opbrengst volledig naar de crowdfundingsactie is gegaan. De eerste €50.000,- aan donaties is verdubbeld door Goede Doelen Stichting Nh1816. KNRM Scheveningen bedankt iedereen die in enige vorm een bijdrage heeft geleverd aan dit succes!

De verwachting is dat de nieuwe reddingboot vanaf 2023 inzetbaar zal zijn voor reddingstation Scheveningen. Zoals gebruikelijk, wordt de reddingboot voor haar eerste vaart gedoopt. Uiteraard wordt tijdens deze bijzondere gebeurtenis ook stil gestaan bij de bijdrage van vele donateurs die de realisatie van de reddingboot hebben mogelijk gemaakt. De donateurs worden voor de doop uitgenodigd.